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Guidelines on funds' names

Question
Is there a minimum level for investment funds with the term “sustainable” in their name to be
considered to be investing “meaningfully” in sustainable investments?

ESMA Answer

13-12-2024

Original language

The third indent of paragraph 18 of the Guidelines foresees that funds using “sustainable”

terms should commit to invest meaningfully in sustainable investments referred to in Article

2(17) of the SFDR. While national competent authorities should carry out a case-by-case

analysis of how any sustainability-related term is used in the name of a fund, they may find

that investment funds with "sustainable" terms in their names investing less than 50% of the

proportion of investments in sustainable investments are not "meaningfully investing in

sustainable investments". That amount could be higher, subject to the circumstances of the

case.


